Is de horeca ‘s avonds gesloten, zitten alle restaurants al vol, of ben je op zoek naar een originele en leuke manier om deze winter samen te komen met je vrienden, familie en/of collega’s? Organiseer dan een gezellige winterbarbecue! Ben je benieuwd hoe je dit het beste aanpakt? In dit blog lees je de beste tips! 

  1. Zorg voor warmte en beschutting 

Wil je met je gezelschap gedurende de barbecue buiten zitten? Zorg dan dat je dit vooraf aan je gasten meldt, zo kunnen zij zich goed warm aankleden. Zorg er daarnaast voor dat iedereen onder een overkapping kan gaan zitten of staan en beschut is tegen de koude wind. Zet ook wat statafels neer. Zorg er ook voor dat er één of meerdere terrasheaters komen te staan, zo houden jullie het lekker warm tijdens de barbecue! Pro-tip: verwarm de borden voor in de oven, zo blijft het eten bij koude temperaturen ook goed warm. 

  1. Kleed de tuin gezellig aan

Zorg dat de paden in de tuin vrij zijn van sneeuw en ijs. Maak de tuin daarna gemoedelijk en gezellig. Dit kun je doen door fakkels aan te steken, een vuurkorf neer te zetten en kaarsjes te branden. Zorg ook voor extra verlichting, zodat iedereen alles goed kan zien in het donker. Zet ook een gezellig muziekje aan en bereid bijvoorbeeld van tevoren een goede Spotify playlist voor.

  1. Regel de juiste barbecue

Voor een geslaagde winterbarbecue is de juiste barbecue natuurlijk essentieel. Zorg hierbij voor een ketel barbecue met deksel en zet deze uit de wind neer. Zorg ervoor dat je extra brandstof haalt voor de barbecue, of kies voor een elektrische barbecue. Vanwege het koude winterweer buiten, kan het langer duren voordat de barbecue goed warm is. Zet de barbecue dan ook op tijd aan en doe de deksel dicht. 

  1. Gepaste gerechten

Een winterbarbecue is natuurlijk heel anders dan een barbecue op een warme zomeravond. Pas hier dan ook het eten op aan en let er goed op wanneer je een bbq pakket kopen. Zorg voor goed vlees op de barbecue. Je kunt dit gemakkelijk online bestellen bij een online slagerij, zoals Valk online slagerij. Bij een winterbarbecue zijn steak, wild en spek gepaste opties. Qua groenten kun je denken aan paddestoelen, zoete aardappel, champignons, portobello, gekarameliseerde wortels, aardappeltejs en rode kool.

  1. Zorg voor warme drankjes

Waar bij een zomerse barbecue de koud biertjes niet aan te slepen zijn, kun je met een winterbarbecue rekening houden met andere behoeften. Zorg bijvoorbeeld voor glühwein, chocolademelk, jagermeister, jenever, punch, grog en soep.