Over de hele wereld heb je heel veel verschillende soorten noten, er zijn zo’n tien verschillende soorten noten. Elke noot heeft verschillende eigenschappen, smaken en vormen. Doordat er veel soorten noten zijn kan het soms lastig zijn om de lekkerste of gezondste noot te vinden. Ook zijn de smaken per noot erg verschillend, wie de ene noot wel lekker vind vind de ander weer niet lekker. Een gezonde en lekkere noot is de cashewnoot, dus kijk eens in de winkel om deze cashewnoten kopen. Deze noot is een super gezonde bron die bestaat uit onverzadigde vetzuren, die erg belangrijk zijn voor de opname van vitamine A,D,E, en K. Deze nootsoort is niet alleen gezond maar ook nog eens heel lekker, een win win situatie dus!

cashewnoten kopen

Het proces

De cashewnoten kopen komen van oorsprong van Brazilië. Deze noot soort heeft een velletje om zich en groeien in een dop. Als de noten volgroeid zijn zijn ze klaar om gebrand te worden, de noten worden gebrand in de dop zelf dit omdat het verwijderen van de dop dan makkelijker gaat. Tijdens het brandingsproces komt er een bepaalde vloeistof vrij die zich in de dop bevindt. Van deze vloeistof wordt er een soort olie van gemaakt, het wordt ook wel cashew dop olie genoemd en wordt gebruikt in de traditionele geneeskunde.

Prijs?

De prijs van de cashewnoten kopen  liggen wel iets hoger dan de prijs van andere noten. De reden hiervan is dat de noten handmatig gepeld worden. De noten groeien in een dop en om de noot te kunnen eten moet de dop verwijderd zijn. De dop wordt dus handmatig verwijderd en de prijs ligt dus hoger doordat het pellen veel langer duurt dan bij andere noten. De prijs van de noten is ongeveer een tientje voor 1 Kilo, je krijgt wel veel noten maar de prijs ligt best hoog.