Kerst is een van de gezelligste periodes van het jaar. Tijdens de kerstdagen komen familie en vrienden samen om te genieten van een heerlijk diner, een mooi opgetogen kerstboom en cadeautjes. De kerstpret begint al vroeg in december. Wanneer Sinterklaas het land verlaat, komen de kerstbomen, versiering en vrolijke lichtjes uit oude dozen. Neem je een wandeling door jouw buurt, dan geniet je van alle voorbereidingen die iedereen treft voor kerst. Zelf moet je natuurlijk ook van alles voorbereiden, zoals het kerstdiner. Heb je inspiratie nodig? 

Driegangenmenu

Kijk jij al uit naar kerst dit jaar? Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het voorbereiden van het kerstdiner. Ieder jaar pakken vrienden en families groots uit. Een driegangenmenu kan dan ook niet ontbreken. Als voorgerecht is het een aanrader om te gaan voor blini’s met zalm. Een blini is eigenlijk een kleine hartige pannenkoek. Deze gaan goed samen met zalm en een roomsaus met mierikswortel. Om het af te maken is fijngesneden bieslook erg lekker. Wil je een feestelijk hoofdgerecht? Ga dan voor een heerlijke beef wellington met ovengroenten. Beef wellington is een gerecht van bladerdeeg gevuld met een groot stuk rundvlees en een unieke vulling. Heeft iedereen zijn bord leeg? Serveer dan zelfgemaakte cheesecake in een potje. Dit is een simpel, maar verrukkelijk nagerecht. Perfect voor een kerstdiner. 

Drinken

Je moet natuurlijk nadenken over wat je tijdens het kerstdiner wil eten, maar het drinken is net zo belangrijk. Wat dacht je van een heerlijke fles prosecco? Met deze heerlijke bubbels kun je alvorens het kerstdiner samen proosten. Alleen wat drink je dan tijdens het diner? Dat hangt natuurlijk af van het eten. Zo is een rode wijn lekker wanneer het hoofdgerecht een stuk vlees is. Gaan jullie voor een verrukkelijke vis als hoofdgerecht? Dan is een droge witte wijn een echte aanrader. Of wordt er rijkelijk gekruid eten geserveerd? In dat geval past rosé wijn hier goed bij. 

Borrelhapjes

Na het heerlijke kerstdiner is iedereen er klaar voor. De cadeautjes. De hele avond lang glinstert het mooie pakpapier al onder de kerstboom. Het is natuurlijk lekker om wat borrelhapjes te serveren tijdens het uitpakken van de cadeautjes. Houd jouw familie van zoete lekkernijen? Koop dan een chocolade kerstpakket. Wil je bonbons kopen? Dan zijn er genoeg online webshops waar je heerlijke, mooie bonbons kan aanschaffen. Zijn jullie toch meer van hartige borrelhapjes? In dat geval is een snackmix, die je in de supermarkt kan kopen, een goed idee.