Milaan is één van de steden die mensen het liefst bezoeken tijdens een citytrip. Dit is ook niet zo gek, want de prachtige stad Milaan heeft ontzettend veel te bieden! Milaan is de hoofdstad van Lombardije en staat bekend als modehoofdstad, maar beschikt over nog veel meer bijzondere bezienswaardigheden. Wist je dat de historie van de stad reikt tot ver voor het Romeinse Tijdperk? In het prachtige Milaan kun je niet alleen goed winkelen, maar ook imposante historische gebouwen bezoeken, theaterstukken bekijken en genieten van de Italiaanse keuken. Ben je benieuwd wat er allemaal te zien en te doen valt in deze bijzondere stad? Lees dan snel verder!

Winkelen in Galleria Vittorio Emanuele II

Milaan is dé modehoofdstad en een stedentrip Milaan is dan ook een absolute must voor iedere shopliefhebber. Bezoek de Galleria Vittorio Emanuele II en je bevindt je in een prachtige overdekte winkelpassage met imposante glazen koepel en mooie mozaïeken op de vloer. In de passage vind je meest luxe modezaken met prachtige etalages. Voor veel van ons blijft het in deze passage echter wel bij window shopping. Wil je shoppen bij winkels die wat vriendelijker zijn voor de portemonnee? Bezoek dan eens de outlet stores Franciacorta Outlet Village of de McArthur Glen Shopping City in en rondom de stad. 

Duomo Santa Maria Nascente (Dom van Milaan)

De bouw van de Duomo Santa Maria Nascente nam in totaal wel vier eeuwen in beslag. Dit is ook niet zo gek wanneer je de Dom van Milaan bekijkt. Het gebouw is gigantisch en is bijzonder rijk versierd. Ga je de Dom van Milaan bezoeken? Ga dan ook zeker het dak op om te genieten van een prachtig uitzicht over de stad. Bij helder weer kun je zelfs de Alpen zien! 

Echt Italiaans genieten in de wijk Brera

Op zoek naar lekker eten, drinken en Italiaanse gezelligheid? Breng dan een bezoekje aan de wijk Brera. De wijk bestaat uit gezellige en mooie straatjes waar auto’s niet mogen rijden. De straten zijn gevuld met gezellige barretjes, heerlijke restaurants en leuke boetiekjes. Je kunt hier voor een schappelijke prijs heerlijk genieten van een goed Italiaans diner, of een lekkere lunch en een heerlijk glas wijn. 

Castello Sforzesco 

Kasteel werd in het jaar 1450 betrokken door hertog Francesco Sfkorza en werd ontworpen door Antonio di Petro Averlino. Het bijzondere kasteel is in de loop der jaren meermaals verwoest en weer opnieuw opgebouwd en gerenoveerd. In Castello Sforzesco vind je tegenwoordig prachtige kunst van Michelangelo en Leonardo da Vinci, maar ook het Milaanse muziekinstrumentenmuseum.