Het horeca interieur van uw restaurant kan het belangrijkste aspect zijn bij het aantrekken van klanten. Als u een potentiële bouwer interviewt, is het belangrijk om te weten wat zij gespecialiseerd zijn in het ontwerpen. Er zijn veel verschillende soorten ontwerpstijlen en elke stijl heeft zijn eigen aantrekkingskracht op een bepaald type klant.

Bijvoorbeeld:

  • Als u op zoek bent om een eigentijds gevoel te creëren, dan kan het gebruik van felle kleuren en strak meubilair het beste werken.     
  • Voor restaurants die een authentiek gevoel willen, zouden rustieke of teruggewonnen materialen gebruikt moeten worden, evenals natuurlijke verlichting (zowel kunstmatig als natuurlijk).    
  • Eigentijdse Aziatische stijl zou gebruik maken van bamboe meubels met strakke lijnen en veel open ruimte, terwijl Indiase restaurants gebruik zouden kunnen maken van rijke stoffen zoals zijde of fluweel in combinatie met aarde en kleuren om hun cultuur uit te drukken
  • Een rustiek Italiaans restaurant zou donker hout en baksteen gebruiken, terwijl een chique Franse bistro zou kunnen worden ingericht met slanke metalen en glazen stoelen

Kleurenschema:

Over het algemeen wordt het kleurenschema bepaald door de gewenste sfeer van het restaurant. Het succes van elke sfeer verhoudt zich te houden aan de verwachtingen van de klant. Het kleurenschema in combinatie met meubilair en andere ontwerpaspecten helpt bij het creëren van een gedenkwaardige ervaring voor de klant, een waar ze keer op keer naar terug zullen willen komen.

Zwarten, grijzen, bruinen

-Een stealthy combinatie perfect voor sport bars of Amerikaanse stijl diners. Dit kleurenpalet heeft typisch rood of oranje ondertonen.

Blauw, turkoois, groen

-Deze kleurencombinatie roept een gevoel van rust en sereniteit op dat perfect is voor plaatsen die bedoeld zijn om te ontspannen. De kleuren zijn ook gemakkelijk op de ogen, waardoor het een geweldige keuze is voor een familie restaurant. Dit palet heeft blauwe ondertonen.

Wit, beige, goud

-Deze kleuren lijken schoon en klassiek, waardoor het een populaire keuze is voor cafes of familie restaurants. Deze kleurencombinatie zal ook helpen de sfeer van uw restaurant te bepalen.

Het is belangrijk om de werkelijke locatie te bezoeken voordat u tekent op de stippellijn, zodat u een idee krijgt van wat u wilt en wie u wilt samenwerken. Het ontwerpen van een restaurant kan ontmoedigend zijn, maar met het juiste team moet het leuk en opwindend zijn!

Bron: Van Aagten